martes, 4 de diciembre de 2012

ALIMENTACIÓ

 
Les diferents espècies d’animals tenen preferències i capacitats per a consumir el seu propi aliment. Depenent de què s’alimentin, se’ls anomenarà d’una manera o altre; segons el que mengin se’ls classificarà diferent:
-    CARNÍVORS:

     Els animals carnívors són aquells que s’alimenten del cos d’altres animals, estiguin vius o morts. Segons si aquest aliment està viu o mort, es clasifiquen en:
- Depredadors/caçadors: Capturen altres animals vius.

 


- Carronyes: S'alimenten de cadàvers d'animals morts.

 
 
      HERBÍVORS:
     
      Els animals herbívors són aquells que s’alimenten d’herbes i vegetals. Mengen fulles, fruites, plantes, etc. Es poden classificar en:
-     - Remugants: S'empassen els aliments dos cops. Primer sencers i després el retornen a la boca.
 
 
  
-     - No remugants: S'empassen els aliments un sol cop.
     
     
 
      
-    OMNÍVORS: Els animals omnívors són aquells que mengen de manera variada, depèn del seu entorn, de les seves capacitats, etc. S'alimenten de carn i plantes.
     
 

 
   
     
Cadena alimentària: Els animals, com s'ha dit anteriorment, s’alimenten de vegetals, d’altres animals o les dues coses. Per aquest motiu hi han animals que són preses per a d’altres i/o que són depredadors d’altres. Tots els animals són l’aliment d’altres i aquest necessiten als altres per al seu aliment. Aquesta relació d'alimentació entre uns i altres constitueix la cadena alimentària.

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario